Skip to content

Korsryggsmerter og modic forandringer

De siste årene har det vært økende oppmerksomhet rundt MR funnet modic og korsryggsmerter.

For å formidle dagens kunnskap på området har  FORMI (Forsknings- og formidlingsenheten for muskelskjeletthelse ved OUS) laget en kort informasjonsfilm rettet mot klinikere og pasienter.

SE FILMEN HER.

 

This Post Has 2 Comments

 1. Jeg har en svært lang historie med ryggsmerter. Er operert i nakken (C6/C7) i 1983. Ble operert i lenderyggen (Ullevål) i juni 2021 for utstrålende smerter i beinet. Det var bedring, men en isjias-situasjon (L5) var der eller tilkom etterpå, og har blitt verre og verre. Jeg har også en betydelig skoliose.
  Jeg har time hos dr. O R Robak den 12.9. for å vurdere en større operasjon med bl.a. fiksasjon. Jeg tenker at det er å ta en risiko.
  Den langvarige smerten er imidlertid en «generell» smerte som jeg har hatt litt til og fra siden barndom/ungdom, bl.a. var det veldig brysomt under militærtjenesten i 67/68. Disse korsryggsmertene har den senere tid blitt betydelig verre. Jeg kan på gode dager gå med staver opp mot 1 km, men på de verste dager kan jeg bare gå noen meter. Jeg har bassengtrening med fysioterapeut 2 dager i uken, men det er noen ganger svært vondt å komme dit.
  Jeg har tatt ferske MR av både korsryggen og nakken i.f.m. timen på Ullevål 12.9.
  Jeg har fått påvist Modic type 1 i L1/L2. Jeg har med stor interesse lest om Modic-forandringer, og kommet over en meget informativ tegnefilm utgitt av FORMI-gruppen ved OUS i 2017.
  Mitt spørsmål er: Er det kommet fram noe nytt om Modic siden 2017?
  Ser fram til tips om stoff på «Modic-fronten». Gjerne også nytt om prognose for fiksasjons-operasjon.

  Med hilsen Steinar Molberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top